Świąteczne spotkania biznesowe to idealna okazja do podziękowania pracownikom i kontrahentom za dotychczasową współpracę oraz złożenia sobie życzeń. To także doskonały moment, by zaprezentować swoją  firmę z jak najlepszej strony, również przez pryzmat serwowanych na wigilii dań. Co w tym roku trafi na firmowe, świąteczne stoły? Według kucharzy Sodexo Prestige nie zabraknie staropolskich postnych potraw, w szczególności pierogów z kapustą i grzybami oraz ryb. Hitami tegorocznych wigilii będą także wykwintne pieczone mięsa.

 Sodexo_Prestige_PGE_NarodowyChoć polska kuchnia coraz częściej podąża za międzynarodowymi trendami kulinarnymi, święta są czasem, w którym stawiamy na tradycję i wysoką jakość. Szczególną atmosferę wigilijnej kolacji biznesowej, tworzą elegancko podane staropolskie potrawy, wykwintne przekąski i misternie wykonane desery. Ogromne znaczenie mają także stylowe, świąteczne dekoracje oraz profesjonalna obsługa kelnerska.

 

Z danych Sodexo Prestige wynika, że podczas wigilii biznesowych największym zainteresowaniem cieszą się dania wywodzące się ze staropolskiej kuchni oraz tradycyjne potrawy, które często możemy spotkać na naszych domowych stołach. Są to pierogi z kapustą i grzybami, kulebiaki, kapusta z grzybami, grzybowa z łazankami, a także makowce oraz serniki. Co ciekawe, przy większości zamówień klienci decydują się na inną rybę, niż tradycyjny karp. Wyjątkowym powodzeniem cieszą się: sandacz, łosoś oraz sum. Ponadto, coraz częściej oprócz postnych potraw, na stołach pojawiają się wykwintne dania mięsne, np. kaczka confit z musem z pieczonych jabłek czy pieczony schab w sosie piernikowym.

 

Pięciogwiazdkowa wigilia biznesowa

„Odpowiednia oprawa świątecznych przyjęć wymaga kompleksowego podejścia do organizacji. Należy nie tylko skomponować menu i dobrać stylowe dekoracje, ale także wybrać idealne miejsce. Nasi klienci często zamawiają cateringi do siedzib swoich firm, inni organizują spotkania wigilijne w jednej z 4 stołecznych restauracji Sodexo. Najbardziej wymagający wybierają naszą lożę VIP, zlokalizowaną na PGE Narodowym. Bezkonkurencyjna lokalizacja, doskonała kuchnia, dbałość o najdrobniejsze szczegóły, profesjonalna obsługa kelnerska, eleganckie wnętrza oraz niesamowity widok na cały obiekt, pozwalają nam spełnić ich oczekiwania.” – powiedział Leszek Rułka, Szef Kuchni Sodexo Prestige na PGE Narodowym.

 

Czynnikami decydującymi o wyborze odpowiedniego miejsca na świąteczne spotkania biznesowe jest jakość usług gastronomicznych oraz profesjonalny serwis cateringowy. Ogromne znaczenie ma także atrakcyjność i prestiż danej lokalizacji. Nie dziwi zatem fakt, że niestandardowe miejsca, jakimi bezwątpienia są loże biznesowe zlokalizowane na nowoczesnych stadionach piłkarskich, coraz częściej przyciągają firmy, dla których prestiż jest kluczowy w kontaktach z partnerami biznesowymi.

 

Udane świąteczne spotkanie biznesowe jest bardzo istotne z punktu widzenia całej firmy. Niepowtarzalna atmosfera miejsca, pięknie zastawiony stół, wyjątkowa uczta kulinarna oraz miła i profesjonalna obsługa, sprawiają, że przyjęcie wigilijne staje się doskonałym motywatorem do kolejnych wspólnych działań w nadchodzącym roku.