W dzisiejszych czasach konsumenci mają szeroki wybór i niemal nieograniczony dostęp do różnego rodzaju artykułów spożywczych. Producenci muszą stanąć na wysokości  zadania, bowiem kupujący poszukują produktów nie tylko najwyższej jakości, ale także estetycznie i praktycznie zapakowanych. Naprzeciw potrzebom klientów wychodzi LACTIMA, oferując sery topione w saszetkach, które charakteryzują się oryginalnym smakiem, różnorodnością dodatków, a także funkcjonalną formą opakowania.

Jedyny w swoim rodzaju

O tym, że LACTIMA, wyspecjalizowany producent serów topionych, dostosowuje jakość i rodzaj produktów do wymagań swoich klientów świadczą wdrażane przez firmę innowacyjne rozwiązania oraz nowości regularnie pojawiające się w jej ofercie. Standardowo producenci proponują sery topione w plasterkach, kostkach, czy plastikowych kubeczkach. Nikt jednak, poza firmą LACTIMA nie pokusił się o podanie sera topionego w odmiennej, bardziej funkcjonalnej postaci. I tak, do szerokiej gamy serów topionych zapakowanych w tradycyjny sposób dołączyła absolutna nowość na rynku – sery topione w saszetkach z praktyczną zakrętką. Taka forma umożliwia precyzyjne dozowanie, wygodne przechowywanie, a także wielokrotne użycie produktu. Oprócz walorów funkcjonalnych i estetycznych, sery topione w saszetkach LACTIMA charakteryzują się również bogactwem wyrazistych smaków i aromatów. W wygodnych do zastosowania opakowaniach zamknięto najbardziej popularne rodzaje serów: Gouda oraz Emmentaler, a oryginalne dodatki smakowe w postaci leśnych grzybów i sera z przerostem z błękitnej pleśni tworzą warianty Z Grzybami i Blue Cheese, uwielbiane przez kulinarnych smakoszy. Ten ostatni został szczególnie doceniony przez konsumentów – otrzymał Złoty Medal Międzynarodowych Targów Poznańskich. To prestiżowe wyróżnienie potwierdza najwyższą jakość serów topionych LACTIMA, gdyż przyznawane jest tylko produktom najwyższej jakości, spełniającym niezbędne kulinarne standardy oraz odznaczającym się innowacyjnością.

Sery topione w saszetce – remedium na rutynę

Tym co wyróżnia sery topione LACTIMA od innych tego rodzaju produktów na rynku, jest bez wątpienia obniżona zawartość tłuszczu w składzie. Podczas gdy producenci, którzy tłumacząc, że jest on jedynym nośnikiem smaku, oferują sery
z zawartością tłuszczu na poziomie 25 – 29%, LACTIMA zmniejsza ją w swoich wyrobach prawie o połowę. Dzięki dopracowanej technologii, która daje możliwość zachowania walorów smakowych udało się zredukować udział tłuszczu do 14 – 20%. Jest to ważna informacja szczególnie dla osób, które dbają o swoją dietę i pragną odżywiać się zdrowo. Oprócz tego sery topione w saszetkach LACTIMA są istotnym źródłem wapnia. Pierwiastek ten spełnia szereg istotnych zadań w organizmie człowieka – jest podstawowym składnikiem układu kostnego, odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie komórek, bierze także udział w przemianie materii. Produkty LACTIMA charakteryzują się również dużą zawartością białka, które stanowi fundamentalny budulec wszystkich tkanek organizmu. Sery topione w praktycznych saszetkach o niezwykle kremowej konsystencji pomogą także przełamać codzienną rutynę w kuchni. Dzięki bogactwu zastosowań nasze potrawy zachwycą domowników oraz odwiedzających gości. Ser topiony w płynnej formie będzie doskonałym dodatkiem do lekkich przekąsek, takich jak podawane na zimno tartinki, bruschetty, kanapeczki koktajlowe, dipy czy w wersji na ciepło do zapiekanek, tostów i dań z grilla. Produkt ten idealnie sprawdzi się również jako uzupełnienie dań gotowych: zup, sosów, sałatek, wzbogacając ich smak i aromat. Bez przeszkód można zastąpić nim śmietanę, czy mąkę, dzięki czemu potrawy nabiorą pożądanej gęstości. Ponadto różnorodność serów zamkniętych w saszetkach daje szerokie pole do popisu dla amatorów kulinarnych wrażeń, którzy mogą do woli testować ten innowacyjny produkt, tworząc nowe, niebanalne dania.

Sery topione w saszetkach LACTIMA to niekwestionowany hit na rynku spożywczym. Są nie tylko źródłem niekończących się kulinarnych inspiracji. Dostarczają także codzienną porcję zdrowia, równocześnie zachwycając praktyczną i innowacyjną formą opakowania.

Sery topione w saszetkach LACTIMA:

Ser Emmentaler
Opakowanie (masa netto): 150 g
Sugerowana cena: 2,89 zł/szt

Ser Gouda
Opakowanie (masa netto): 150 g
Sugerowana cena: 2,89 zł/szt

Ser z grzybami
Opakowanie (masa netto): 150 g
Sugerowana cena: 2,89 zł/szt

Blue Cheese
Opakowanie (masa netto): 150 g
Sugerowana cena: 2,89 zł/szt

LACTIMA rozpoczęła działalność gospodarczą w 1989 roku. Produkcję serów topionych prowadzi od 1992 roku w nowo wybudowanym zakładzie w Morągu, w ekologicznie czystym regionie Warmii i Mazur. Oferta firmy obejmuje sery topione
w plasterkach, krążkach, serdelkach, kostkach, bloczkach, saszetkach, sery topione do smarowania oraz masło, margarynę i mix tłuszczowy w małych opakowaniach do cateringu. Wszystkie grupy serów produkowane są w wielu wariantach smakowych. Firma pracuje zgodnie z systemami zarządzania jakością ISO 9001:2009, ISO 22000:2006 (HACCAP), BRC, Halal. LACTIMA systematycznie rozwija swoją sprzedaż w kraju i za granicą, głównie w Europie oraz na Bliskim i Dalekim Wschodzie. Produkty firmy eksportowane są do Afryki, Ameryki Północnej i Południowej, Korei Południowej, Chin, Japonii, spełniając bardzo rygorystyczne wymagania poszczególnych krajów.

 

Lactima Sp. z o.o.

ul. Kaszubska 6
14-300 Morąg
tel.: 89 757 40 65, 89 757 51 54
fax: 89 757 42 24

e-mail: handel@lactima.pl

sekretariat@lactima.pl