Wiosna zbliża się wielkimi krokami. Widać to zwłaszcza w restauracyjnych menu, w których pojawiają się specjalnie tworzone na tę okazję dania. To potrawy lekkie, zdrowe i kolorowe, warto więc się na nie skusić.
Wiosenne menu we wrocławskim Road American Restaurant to już tradycja. – Co roku o tej porze proponujemy coś nowego i chcemy zaskoczyć swoich klientów. Oczywiście stawiamy na świeże warzywa i zioła, których jesteśmy spragnieni po zimie. Coraz popularniejsze staje się też jedzenie śniadań poza domem, dlatego zachęcamy do skorzystania z przygotowanej przez nas oferty – mówi Zbigniew Kowalczyk, szef kuchni Road American Restaurant we wrocławskim wieżowcu Sky Tower.
Do restauracyjnego menu weszło właśnie kilka wiosennych dań. Dziki łosoś w koprze włoskim podawany jest ze śmietankowym sosem serowym, szczypiorkiem i rozmarynem oraz grzankami. Rybną propozycją jest też halibut z krewetkami w zielonym sosie curry z cytrynowym kuskusem z warzywami i kolendrą. – Nowością jest sałatka z jajami przepiórczymi, które smakują wyjątkowo delikatnie. Zachęcam do spróbowania – dodaje szef kuchni.
Ponieważ Road słynie z tradycyjnych, amerykańskich steków najwyższej jakości, wśród nowości nie mogło zabraknąć również i mięsa. Soczysty rib eye stek podawany z groszkiem cukrowym i marchewką, w sosie sweet chilli z czarnym sezamem, z ziemniaczkami w kwaśnej śmietanie zaspokoi nawet największy obiadowy głód.