Dania kuchni włoskiej smakują najlepiej, gdy spożywane są w towarzystwie rodziny i przyjaciół. Dlatego marka Ponti rozszerzyła swoją ofertę o Pesto z bazylią oraz Pesto z Pomidorami, w nowej gramaturze – teraz aż 190 g. Dzięki nim przygotujemy mnóstwo pysznych, aromatycznych potraw z regionu basenu Morza Śródziemnego – którymi możemy delektować się w jeszcze większym gronie.

Tradycyjna, oryginalna włoska receptura i wysokiej jakości składniki składają się na Pesto marki Ponti – wybitny sos o niezliczonym wachlarzu zastosowań. Wystarczy łyżeczka tej niezwykle intensywnej pasty, aby stworzyć prawdziwie włoskie danie. Najczęściej podajemy pesto z makaronem ugotowanym al dente, jednak możliwości jego użycia są znacznie większe. Pesto to również smaczny dodatek do sosów, zup, gnocci, zapiekanek oraz starterów. Marka Ponti w swojej ofercie posiada aż dwa rodzaje Pesto produkowanych we Włoszech.  Pierwszy alla Genovese, czyli pesto z bazylią to sos na bazie składników z oryginalnej włoskiej receptury: bazylii, oliwy z oliwek, orzeszków pinii oraz serów Pecorino i Grana Padano dla miłośników świeżej, aromatycznej bazylii i orzechowego smaku. W przeciwieństwie do odmiany standardowej czerwone pesto sycylijskie –  Pesto Rosso, oprócz bazylii, oliwy z oliwek, orzeszków pinii oraz serów Pecorino i Grana Padano, zawiera suszone na słońcu pomidory. Dzięki niemu niezależnie od pogody za oknem, słoneczna włoska atmosfera pozostanie w każdej kuchni na dłużej.

 

Pesto alla Genovese:

Gramatura: 190 g

Cena rekomendowana: 9,99 zł

 

Pesto Rosso:

Gramatura: 190 g

Cena rekomendowana: 9,99 zł