Wybierając produkty mięsne najlepiej decydować się na te wyprodukowane z najwyższej jakości składników. To jasne. Jednak produkty z segmentu Nove Premium to już zupełnie inna półka. Marka Nove postawiła na coś więcej – na precyzyjne wskazanie co tak naprawdę będziemy spożywać. Szynka parzona z nowej linii Nove Premium to przykład doskonałego produktu ubranego w opakowanie, któremu przypisano także rolę informacyjną i edukacyjną.

Pro-konsumencki opis

Coraz więcej osób sięgając po wyroby mięsne ma świadomość, że należy czytać etykiety, poświęcić chwilę czasu na przeanalizowanie składu produktu, aby choć ogólnie ocenić jego jakość. Nie każdy jednak wie, na co zwracać uwagę. Co więcej – nie często na opakowaniach znajdziemy więcej informacji niż te ujęte w profesjonalnie nazwanym składzie. Mało tego – czy zawsze mamy świadomość co tak naprawdę jemy? Z jakiego kawałka mięsa wyprodukowano wyrób, który właśnie trzymamy w ręce? Marka Nove, wraz z najnowszą linią Nove Premium, wynosi produkty mięsne i ich oznaczenie na zupełnie inny, innowacyjny poziom. Jakość z najwyższej półki połączono z niezwykle dokładnymi informacjami podanymi na etykiecie w intuicyjny i czytelny sposób.

szynka_parzona_nove_premium_aranz

Jakość w wersji Premium

Produkty z linii Nove Premium wyróżnia wiele aspektów, ale z tych najbardziej charakterystycznych warto wymienić dwie główne grupy – doskonały skład odpowiadający za jakość i walory smakowe oraz innowacyjne oznaczenia na opakowaniach ułatwiające dokonanie słusznego wyboru. Szynka parzona z nowej linii to kwintesencja smaku w wersji Premium. Dobrze znany na polskich stołach produkt, szczególnie popularny w trakcie śniadań i kolacji, zyskuje zupełnie nowego charakteru. Najwyższej jakości, starannie wyselekcjonowane mięso, wzbogacone aromatycznymi przyprawami to przepis na fantastyczne doznania smakowe. Delikatne, soczyste, wręcz rozpadające się w ustach mięso – właśnie tego oczekujemy od szynki parzonej. Co ważne – nie znajdziemy tu dodatku: polifosforanów, glutaminianu sodu czy sztucznych barwników. Wszystko to oprawione sprawdzonymi recepturami i skrupulatną dbałością o jakość – zarówno w kwestii doboru składników, jak i samego procesu produkcyjnego. Firma Nove postawiła nie tylko na sam produkt – zadbała także o aspekt informacyjny. Producent zdecydował się na jasną i rzetelną informację. Sięgając po produkt z linii Nove Premium, np. szynkę parzoną, od razu dowiemy się z jakiego kawałka mięsa wieprzowego powstał (dzięki jasnej, zrozumiałej grafice). Ponadto, jak na klasę Premium przystało, szynka parzona charakteryzuje się „wysoką mięsnością” – do wyprodukowania 100 g wykorzystano 103 g szynki wieprzowej. W połączeniu z informacjami dotyczącymi składu i braku wielu popularnych, sztucznych dodatków, otrzymujemy pełny obraz tego, po co sięgamy na sklepowej półce i co będziemy spożywać czy podawać najbliższym – czym jest prawdziwa jakość Premium.

Nowa linia Nove Premium to idealna definicja najwyższej jakości, którą charakteryzują się produkty z tego segmentu. Nowe na rynku oznaczenia produktu, wskazujące jasno rodzaj mięsa, z którego został wyprodukowany sprawia, że już na etapie zakupu wiemy, na co się decydujemy. Szynka parzona reprezentująca tę grupę stanowi kwintesencję smaku, której oczekuje każdy konsument sięgający po jakość w wersji Premium.

 

Szynka parzona z linii NOVE PREMIUM

 

Opakowanie MAP

Masa netto: ok. 1,5 kg

Cena brutto:  ok. 30-35 zł

 

Zakłady Mięsne Nove Sp. z o.o. są częścią grupy Tican z siedzibą w Danii. Nove to średniej wielkości firma FMCG usytuowana na obrzeżach miasta Nowe (około 100 km na południe od Gdańska). Surowiec do produkcji mięsa  pochodzi z najlepszych zakładów, posiadających certyfikaty EFSIS, BRC, IFS i QI. Bezpieczeństwo i wysoką jakość wyrobów gwarantuje stały Nadzów Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej. Dzięki nowoczesnej i efektywnej technologii produkcji opartej na ścisłej kontroli jakości i wysokiej higienie, gwarantowanym przez prowadzony w zakładzie system kontroli HACCP, Zakłady Mięsne Nove uzyskały uprawnienia eksportowe na rynki krajów UE oraz posiadają certyfikaty BRC i IFS oraz zatwierdzone audyty wielkich międzynarodowych sieci.

 

Zakłady Mięsne „Nove” Sp. z o.o.

86-170 Nowe, Morgi 53
tel.: 48 52 332 83 81
fax: 48 52 332 83 80
e-mail:sekretariat@zmnove.pl

http://www.zmnove.pl