Spotkaj się z czekoladą przy herbacie

12 kwietnia obchodzony jest Dzień Czekolady. To świetny pretekst, aby spotkać się ze znajomymi i osłodzić sobie nieco trudny dzień lub kontynuować miło rozpoczęty. Wcale nie musicie iść na miasto w poszukiwaniu odpowiedniego miejsca na słodki podwieczorek. Czekoladowe przysmaki możecie przygotować własnoręcznie w domu! Ku waszemu zaskoczeniu, wcale nie chodzi o klasyczne desery, a o wyjątkową herbatę.

 

 

Chciałbyś obchodzić Dzień Czekolady, ale popołudnie nie jest dla Ciebie najlepszą porą na jedzenie słodkości, albo od miesiąca starasz się ograniczyć spożywanie cukru? Nie martw się, Ahmad Tea London ma na to sposób – herbata z dodatkiem czekolady. Przygotuj ją samodzielnie i rozkoszuj się jej smakiem bez obaw o swoją wagę.

Herbata czekoladowa

  • 2 łyżeczki herbaty liściastej English Tradition
  • 0.5 łyżeczki łusek kakao
  • Szczypta cynamonu
  • 1 gwiazdka anyżu

Przygotowanie

Wszystkie składniki wrzuć do szklanki (250 ml) i zalej wodą o temperaturze 90 stopni. Zaparzaj 3 minuty. Herbatę można parzyć w zaparzaczu do 3 razy, ponieważ składniki od razu się nie rozpuszczą. Kolejne napary będą słabsze i mniej aromatyczne, ale równie smaczne.

Herbata jako dodatek

Osoby w pełni celebrujące Dzień Czekolady mogą skorzystać z propozycji ekspertów Ahmad Tea London i obok słodkich deserów zaparzyć herbatę Lemon Vitality. Dzięki niej będą mogli delektować się słodkim smakiem, ale nie „zasłodzą” się zbyt szybko. Dodatkowo zielony napar ułatwi trawienie wysokokalorycznych deserów.

Więcej informacji znaleźć można na stronie www.ahmadtea.pl