Dieta wegańska zyskuje coraz większą popularność nie tylko z uwagi na towarzyszącą jej ideologię, ale i zdrowotne właściwości. Większość, z niezbędnych pozycji w menu weganina, można przygotować samodzielnie w domu. Z pomocą produktów marki KRESTO stworzymy wiele smakołyków jak choćby mleko roślinne czy pasty do kanapek.

Roślinnie i pysznie

Przechodząc na dietę wegańską chcemy mieć pewność, że spożywane przez nas jedzenie będzie naturalne oraz zdrowe. Taką gwarancję dadzą nam potrawy przygotowane w domowym zaciszu. Szeroka gama produktów marki KRESTO stanowi istne bogactwo składników idealnych do wegańskich przepisów.

Jedną z propozycji na ich wykorzystanie jest domowe mleko kokosowe lub migdałowe. Jest napój doskonały nie tylko dla wegan, ale i osób cierpiących na nietolerancję laktozy. Wybrany przez nas składnik (wiórki kokosowe/migdały) należy jedynie połączyć z wodą i zblenderować, a następnie cieszyć się naturalnym smakiem – pozbawionym chemicznych ulepszaczy.

Miłośnicy kanapek mogą z kolei przebierać wśród licznych opcji na pyszne pasty. Sięgając po słoneczniki marki KRESTO z łatwością przygotujemy np. roślinny twarożek. Wystarczy tylko, że zmiksujemy go wraz z sokiem z cytryny, wodą, przyprawami oraz szczypiorkiem lub cebulką. Z orzechami włoskimi marki KRESTO stworzymy natomiast „smalczyk”, który powstaje na skutek zmiksowania ich wraz z czosnkiem, przyprawami oraz np. suszonymi pomidorami. Amatorzy słodkości również nie będą rozczarowani.  W zależności od apetytu mogą wybrać między przyrządzeniem domowego masła orzechowego lub migdałowego. Obie propozycje sprawdzą się świetnie, jako dodatek nie tylko do kanapek, ale i wafli ryżowych, naleśników, a także wypieków.

Dieta roślina wcale nie musi być nudna. Dzięki szerokiej ofercie marki KRESTO przygotujemy posiłki, które są nie tylko pyszne i naturalne, ale przede wszystkim szybkie i proste wykonaniu. Wszystko zależy jedynie od naszej wyobraźni oraz upodobań smakowych.