Podczas czterogodzinnych zajęć prowadzonych przez świetnego kucharza, którego znamy z „Dzień Dobry TVN” będzie można nauczyć się, jak przygotować oryginalne, zdrowe dania . Cena warsztatów to tylko 150 zł.

Do konkursu TVN „Gotuj o wszystko” zgłosiła go żona. Wygrał go, rzucił dotychczasową pracę i zaczął gotować dla widzów „Dzień Dobry TVN”, a rok później otworzył własną szkołę kulinarną we Wrocławiu.
Mowa o Piotrze Kucharskim, który w ciągu czterech lat, które minęły od jego zwycięstwa w telewizyjnym konkursie zbudował już własną markę… kucharską. W sierpniu poprowadzi warsztaty w swoim studiu kulinarnym. Zdradzi swoje patenty na to, jak przygotowywać posiłki efektowne, a jednocześnie proste, lekkie i sycące.
Każda uczestniczka stanie przy wyposażonym stanowisku – pod okiem mistrza będzie filetować makrelę, marynować ją w soku z buraków, a następnie usmaży tak, by skórka była chrupiąca, a środek soczysty. Inne dania z warsztatowego menu to: jajecznica z kaszą gryczaną i kozim serem, energetyczna owsianka bez gotowania, puree warzywne, sałatka z sezonowych warzyw z pesto z rukoli, pieczone/grillowane sezonowe owoce z pomarańczowym jogurtem i miętowym cukrem.
W programie są też konsultacje kulinarne – uczestniczki warsztatów będą mogły porozmawiać z Piotrem Kucharskim osobiście. A na koniec wszyscy po prostu… zjedzą przygotowane potrawy. Wraz z Piotrem warsztaty poprowadzi dietetyczka Lady Fitness Club, Iga Gołębiowska.

Zajęcia odbędą się w dwóch terminach w piątek 8 sierpnia (godz. 17-21) i w sobotę 9 sierpnia (godz. 15-19). Zapisy mailowe pod adresem: info@ladyfitness.com.pl. Warto się pośpieszyć, bo ilość miejsc jest ograniczona. Cena 150 zł – sprzęt do gotowania i produkty wliczone.
Studio kulinarne Piotra Kucharskiego mieści się w dawnej rozlewni piwa, wrocławskim Browarze Mieszczańskim, przy ulicy Hubskiej 44-45.