• Naleśniki:
    – 250g mąki bezglutenowej (np. miksu uniwersalnego)
    – 2 jajka
    – ok. 2 szklanki wody (wlewamy powoli, sprawdzając konsystencję)
    – 2 łyżki oleju
    – szczypta soli
  • Farsz:
    – ½ słoiczka pieczarkowego farszu domowego OLE!
    – 3 łyżki pieczarek marynowanych z marchewką i cebulą OLE!
    – 2 cebule
    – 200g kiszonej kapusty
    – ½ szklanki natki pietruszki
  • Panierka:
    – 1-2 jajka
    – bezglutenowa bułka tarta
    – olej do smażenia

Robimy farsz: cebulkę szklimy ze szczyptą soli. Dodajemy farsz domowy OLE! i posiekane pieczarki marynowane OLE! oraz posiekaną pietruszkę. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Mieszamy. Z podanych składników robimy ciasto na naleśniki, tak aby uzyskać konsystencje płynnej śmietany. Wkładamy do lodówki na min. 30 minut. Smażymy bardzo cienkie naleśniki. Jeszcze ciepłe naleśniki smarujemy farszem i składamy (najpierw zakładamy do środka dwa przeciwległe boki naleśnika, następnie zwijamy całego naleśnika zaczynając od jednej z niezłożonych części). Naleśniki maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy, aż uzyskamy złoty kolor panierki.

 

 

Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE!

Pojemność: 305 ml

Cena: około 6 zł

Więcej na: www.wole-ole.pl