Zaproś znajomych i zorganizuj razem z HELIO niezapomnianą imprezę!

Przepis na efektowne przyjęcie? Postaw na naturalne składniki! Zobacz TOP3 pomysły HELIO na smaczne & proste karnawałowe przekąski w modnym stylu finger food i zrób wrażenie na gościach :-)

Przepis HELIO #1 SUSZONE ŚLIWKI W BOCZKU

Składniki: 1 opakowanie Śliwek suszonych HELIO Natura, plastry boczku

Przygotowanie: każdą śliwkę owiń cienkim plastrem boczku, przebij wykałaczką każdą taką porcję i ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na ok. 10 minut.

Przepis HELIO #2 SELER NACIOWY Z ORZECHAMI WŁOSKIMI I RODZYNKAMI 

Składniki: gałązki selera naciowego, 100 g sera pleśniowego, 2 łyżki ricotty, garść Orzechów włoskich HELIO, garść Rodzynek sułtańskich HELIO Natura

Przygotowanie: seler naciowy myjemy, obieramy z włókien od strony zewnętrznej i kroimy na kawałki. W blenderze miksujemy orzechy włoskie, ser pleśniowy i ricottę, następnie powstałą pastę mieszamy z rodzynkami i nakładamy na przygotowane wcześniej kawałki pokrojonego selera.

Przepis HELIO #3 TARTINKI Z PASTĄ Z PESTEK DYNI

Składniki: chleb żytni, 1 opakowanie Pestek dyni HELIO, 1 opakowanie Pomidorów suszonych HELIO, 1 ząbek czosnku, odrobina oliwy z oliwek oraz soku z cytryny, 1 łyżka sosu sojowego;

Przygotowanie: pestki dyni namocz na kilka minut, następnie odcedź wodę. W blenderze zmiksuj na gładką masę- pomidory suszone, oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek oraz pestki dyni. Tak powstałą pastę nakładamy łyżeczką na pokrojony na małe kwadraciki chlebek. Na koniec możesz dodatkowo udekorować tartinki pestkami dyni.