W kalendarzu i za oknem jesień, dlatego pora na nową kompozycję smaków- sałatkę z pieczoną dynią, słodko- kwaśną Żurawiną suszoną HELIO Natura i prażonymi Orzechami włoskimi HELIO! Pyszne, zdrowe, kolorowe danie w jesiennej odsłonie! Smacznego :-)

Składniki:

1-2 garście rukoli

pieczona dynia- ok. 10 kawałków
1 opakowanie Żurawiny suszonej HELIO Natura 150 g sera feta
1⁄2 opakowania Orzechów włoskich HELIO
sos:
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka miodu płynnego
5 łyżek oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Orzechy włoskie HELIO siekamy i podprażamy na suchej patelni, a owoce suszone Żurawiny HELIO Natura moczymy w ciepłej wodzie lub soku. Na talerzu układamy umyte i osuszone liście rukoli, kawałki upieczonej dyni, pokruszony ser feta i żurawinę. Następnie

łączymy składniki sosu- ocet, musztardę, miód i oliwę z oliwek, dodajemy do smaku szczyptę soli i pieprzu. Całość polewamy gotowym sosem i posypujemy podprażonymi wcześniej Orzechami włoskimi HELIO.