Kapary to niebanalna przekąska w prostym wydaniu. Ich wyjątkowy smak w subtelny sposób podkreśli charakter wielu potraw. Zamknięte w słoiczku w towarzystwie czosnku i aromatycznej olejowej zalewy zachęcają do niezwykłej kulinarnej podróży.

Kapary w oleju OLE! to wykwintna i zaskakująca propozycja warzywnego dodatku. Mają ciekawy smak – nieco ostry, cierpki. To sprawia, że chętnie sięgamy po nie chcąc podkreślić oryginalność przygotowywanych potraw. Są doskonałym uzupełnieniem sałatek i dodatkiem do wędlin. Mogą być także aromatycznym składnikiem marynaty do mięs. Fuzja kaparów OLE! z tatarem zachwyca
i prezentuje zupełnie nową formę tej przystawki, natomiast słynny francuski sos remoulade bez dodatku kaparów nie może pojawić się na stole. Kapary wyśmienicie smakują również solo, prosto ze słoika. Delikatnie chrupią w przyjemny sposób pobudzając wrażliwe kubki smakowe.

Intrygujące i niebanalne połączenie kaparów z czosnkiem w daniach na ciepło uwolni aromatyczny zapach czosnku i delikatną cierpkość kaparów. Taka kompozycja od razu przywodzi na myśl śródziemnomorski klimat; słoneczny, łagodny z żyzną glebą, gdzie natura obficie dzieli się tym co w niej najlepsze. Wracają ciepłe wspomnienia, do których tak chętnie wracamy szczególnie w jesienne popołudnia i wieczory. Czerpiąc ze źródeł kulinarnych tradycji i przenikających się kultur OLE! tworzy innowacyjne warzywne przysmaki.

Kapary w oleju z czosnkiem OLE! to propozycja dla wszystkich, którzy w kuchni szukają czegoś nowego i wyjątkowego. To zaprzeczenie nudny i banalności.

Kapary w oleju z czosnkiem OLE!

Pojemność: 212 ml

Cena: około 8 zł

Więcej na: www.wole-ole.pl