Latem dużo chętniej sięgamy po słodkie przekąski lub orzeźwiające lody, rezygnując z ciężkich, tuczących deserów. Nie brakuje jednak okazji, podczas których na stołach tradycyjnie już królują ciasta. Gdy rośnie temperatura za oknem, przygotujmy delikatne i puszyste ciasto z egzotyczną kokosową nutą od Siesty!


Przyjęcia, garden party, komunie, urodziny – to wydarzenia, na których dla gości nie może zabraknąć dań na słodko. Ciasta są klasycznym i pewnym wyborem! Niezależnie od pory roku, możemy przygotować pyszności oparte na różnych kreatywnych składnikach. Wiosną i latem zdecydowanie warto postawić na lekkie ciasta, które można przygotować w prosty sposób, bez pieczenia.

Poczuj smak wakacji w tropikach!
Wiosenne słońce przywołuje coraz śmielsze myśli o zbliżających się wakacjach. Podróże w odległe miejsca, egzotyczne jedzenie, soczyste owoce i kolorowe drinki. Beztroski klimat prosto „spod palm” możesz wyczarować w kilka chwil… w domowej kuchni!

Proste i przepyszne ciasto z Wiórkami Kokosowymi Siesta, posypane chrupiącymi Płatkami Migdałów Siesta to idealna propozycja dla miłośników lekkich deserów, aksamitnej przyjemności i prawdziwie letnich smaków. Kreatywnie, kusząco i bez pieczenia – bo siła smaku tkwi w prostocie! Spróbuj egzotyki w swojej kuchni… a gorący klimat przeniesie Cię prosto na rajską plażę:)

Przepis na kokosowo-migdałowe ciasto BEZ PIECZENIA

Składniki:

1. 2 opakowania budyniu waniliowego
2. 1 l mleka 3,2%
3. 2-3 pełne łyżki cukru
4. Laska wanilii
5. 1 masło
6. 2 paczki dużych krakersów (na blachę ciasta)
7. 2 opakowania Wiórków kokosowych Siesta
8. 1 opakowanie Migdałów Płatków Siesta

Przygotowanie:
1. Przygotować budyń. W tym celu zagotować 2 szklanki mleka + 2-3 czubate łyżki cukru. W ½ szklanki rozrobić 2 opakowania budyniu tak, by powstał jednolity płyn. Następnie wlać rozrobione budynie do gotujące się mleka i wymieszać. Ostudzić, dodać wanilię.
2. Do ostudzonego budyniu dodać masło. Zmiksować do uzyskania puszystej masy.
3. Wsypać do niej 1 opakowanie Wiórków Kokosowych Siesta. Wymieszać.
4. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, ułożyć warstwę krakersów, na nie wyłożyć ½ masy budyniowej i przykryć warstwą krakersów.
5. Na wierzch wyłożyć pozostałą ½ masy budyniowej i posypać obficie Wiórkami Kokosowymi Siesta oraz Płatkami Migdałów Siesta.
6. Schłodzić w lodówce, a następnie pokroić na porcje wielkości krakersów.
Smacznego!

Produkt:

Wiórki kokosowe Siesta 90 g, cena: ok. 2,60 zł

white package template bag food
white package template bag food

Migdały płatkiSiesta 60 g, cena: ok. 3,90 zł