Niedościgniony włoski styl przejawia się niemal we wszystkim, co powstaje na Półwyspie Apenińskim. Reguła ta w sposób wyjątkowy potwierdza się w odniesieniu do Mionetto Prosecco ̶ jednej z najbardziej uznanych włoskich winnic położonej w północno-wschodniej części słonecznej Italii. To tam, na łagodnych wzgórzach u podnóża Dolomitów rozciągających się w wyjątkowo sprzyjających warunkach klimatycznych uprawiany jest szczep winorośli o nazwie Prosecco, z którego wytwarzane jest wyjątkowo lekkie, urzekające bogactwem owocowo –kwiatowego bukietu Mionetto Prosecco.

 

Sztukę przeistaczania białych gron w euforyzujący trunek z bąbelkami opanował 130 lat temu Francesco Mionetto. Kontynuacja jego pracy doprowadziła do wykreowania marki Mionetto, której sława przed laty przekroczyła granice Włoch.

Zjawiskiem znamiennym dla Mionetto Prosecco jest z jednej strony przywiązanie do regionu i najwyższa dbałość o zachowanie zdefiniowanej przed 130 laty charakterystyki wina,
z drugiej zaś idealne dopasowanie wizerunku marki do dynamicznie zmieniającego się otoczenia. Taka intencja generuje wyjątkowy styl zamknięty w każdej butelce, która opuszcza terytorium winnicy. Mionetto Prosecco to radość, lekkość i towarzyskie usposobienie. To wino dla młodszych i starszych klientów. Z powodzeniem zaproponujemy je podczas wieczornego spotkania z przyjaciółmi, jak i w trackie bardziej oficjalnych wydarzeń. Jest to trunek,
który wykracza poza ustalone ramy kulturowe, etniczne czy geograficzne. Gdyby raz jeszcze ludzkość wysłała w przestrzeń kosmiczną sondę zawierającą przesłanie dla obcych cywilizacji, z całą pewnością jego częścią mogłaby być lekko schłodzona efektowna butelka z piwnic Mionetto.

 

This is not just a Prosecco. It’s Mionetto.

 

Więcej informacji dostępnych jest na stronie www.mionettoprosecco.pl