Oferta marki Halina powiększyła się właśnie o kolejną nowość – kuskus izraelski, który ze względu na swój wyjątkowy kształt znany jest również pod nazwą kuskus perłowy. Wytwarzany jest on z mąki z pszenicy durum.

Wschodni przysmak

Kuskus izraelski to doskonały dodatek do wielu dań. Świetnie komponuje się z warzywami, takimi jak pomidor, papryka czy cukinia, mięsem oraz różnymi rodzajami sera. Ze względu na niską zawartość tłuszczu i cukrów z powodzeniem może być stosowany w potrawach dietetycznych. Kuskus izraelski to bogate źródło białka, dlatego chętnie wykorzystywany jest w kuchni wegetariańskiej. Co więcej, charakteryzuje go niewielka zawartość sodu, którego nadmiar może powodować wzrost ciśnienia we krwi. W odróżnieniu od zwykłego kuskusu, który wystarczy zalać wrzątkiem, kuskus izraelski należy gotować ok. 10 minut. Kuskus izraelski marki Halina pakowany jest w praktyczne woreczki o pojemności 100 gramów. Taka porcja dostarczy nam 356 kcal.

Aby zapoznać się z pełnym asortymentem inspirujących i zdrowych produktów marki Halina zapraszamy na stronę: www.halina.eu  oraz na fanpage:

www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku

 

Producent: „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k.

 

Produkt: Kuskus izraelski 2×100 g

Opakowanie: 2x100g