Ponad 80% Polaków deklaruje, że sięga po ketchupy. Teraz do wyboru mają cztery nowe, bardzo pomidorowe ketchupy bez konserwantów Dawtona: łagodny, ziołowy do pizzy, pikantny oraz piekielnie ostry.Każdy znajdzie swój ulubiony smak! A Ty,
na który masz ochotę?

ketchup-ziolowy-dawtona_560g

Ketchup to jeden z ulubionych sosów do kanapek, pizzy, zapiekanki, kiełbasy czy mięsa. Trudno wyobrazić sobie bez niego także grilla.Nic dziwnego, wzbogaca smak potraw i nadaje im charakteru. A jaki jest dobry ketchup? Ten, który zawiera dużo pomidorów, a do jego produkcji nie stosuje się konserwantów. Takie właśnie są nowe propozycje od Dawtony. Do wyboru są aż cztery smaki: ziołowy do pizzy – z oregano i bazylią, łagodny – pachnący dojrzałymi w słońcu pomidorami, pikantny – z nutką chili oraz piekielnie ostry – z dodatkiem papryki habanero. Wszystkie oparte są na prostej recepturze, złożonej tylko z kilku składników, bez konserwantów czy sztucznych barwników.Ich cechą wyróżniająca się jest bardzo duża zawartość pomidorów – w 100 g ketchupu łagodnego i ziołowego jest aż 233 g polskich pomidorów, a na 100 g ketchupu pikantnego i piekielnie ostrego przypada 220 g pomidorów. Co więcej, likopen, przeciwutleniacz uwalniany z pomidorów poddanych obróbce termicznej – jak dzieje się w przypadku produkcji ketchupu,jest lepiej przyswajalny przez organizm, zmniejszając tym samym ryzyko m.in. chorób serca.

 

Nowe ketchupy Dawtony dostępne są w wygodnych plastikowych butelkach zawierających 560 g pysznego, pomidorowego sosu. Ergonomiczny i poręczny kształt butelek ułatwia ich trzymanie w ręku, a jej transparentność wpisuje się w najnowszy trend na rynku opakowań. Co istotne, to rozwiązanie pozwala także na kontrolowanie ilości pozostałego ketchupu. Dodatkowo zastosowanie korka typu flip-top z silikonowym zaworkiem gwarantuje łatwiejsze wyciskanie i precyzyjne dozowanie. Każdy smak ketchupu charakteryzuje się również dedykowanym tylko sobie kolorem korka, dzięki czemu łatwiej rozróżnimy produkty na półce sklepowej.

 

Ketchupy Dawtona: ziołowy do pizzy, łagodny, pikantny i piekielnie ostry, znajdziemy
na sklepowych półkach w cenie 4,19 zł / 560 g.