PALMOVITA – naturalny olej roślinny dla producentów żywności i gastronomii
PALMOVITA to naturalny olej roślinny, palmowy w postaci półpłynnej. Nadaje się do głębokiego smażenia w najwyższych temperaturach. Produkt jest wysoce wydajny, z uwagi na możliwość wielokrotnego użytku. W ergonomicznych opakowaniach hurtowych, PALMOVITA dedykowana jest producentom żywności i gastronomii. Z powodzeniem wykorzystywana jest także w piekarnictwie i cukiernictwie.
PALMOVITA jest naturalnym olejem palmowym, oferowanym w postaci półpłynnej. Wykorzystywana jest do głębokiego smażenia, w wysokich temperaturach. Jej dużą zaletą jest fakt, iż nie zmienia smaku i zapachu potraw. Cechuje się niskim poziomem wchłaniania tłuszczu.
Olej palmowy jest bogaty w witaminę E, zbilansowany zdrowotnie, bez cholesterolu. Ma bardzo dobre wartości dietetyczne. PALMOVITA jest olejem roślinnym, stąd polecana jest wegetarianom i weganom.
PALMOVITA jest wysoce wydajna, nadaje się do wielokrotnego użytku. Wykorzystywana jest do smażenia frytek, mięs, ryb, warzyw oraz produkcji różnego rodzaju przekąsek. Jest produktem stosowanym w produkcji artykułów żywnościowych i gastronomii. Również branża piekarnicza i cukiernicza docenia właściwości oleju palmowego.
Produkt jest certyfikowany HACCP i HALAL.
PALMOVITA proponowana jest w opakowaniu kartonowym o pojemności 20 l.
To nowy produkt na polskim rynku. Za dystrybucję na terenie kraju odpowiedzialna jest Fortress Trade Sp. z o.o. z siedzibą w Katowicach.
Dodaj komentarz