Lato to dni pełne słońca, termometry wskazujące co najmniej 20 stopni i sezon na pyszne owoce. Truskawki, arbuzy, wiśnie, czereśnie i inne tego rodzaju pyszności często wykorzystujemy do przygotowywania deserów, ciast czy nawet w formie przekąski pomiędzy posiłkami. Warto także spróbować połączenia świeżych owoców z herbatą, w ten sposób uzyskamy chłodzące napoje z soczystą i słodką nutą.

Herbaty owocowe doskonale smakują zarówno gorące, jak i mrożone – skutecznie orzeźwiają i gaszą pragnienie. To zdrowy, niskokaloryczny i smaczny napój w sam raz na lato. Mrożoną herbatę można przygotować zarówno samą, jak i z kawałkami owoców.

Truskawka z kiwi

  • 1 torebka herbaty Strawberry Sensation Ahmad Tea London
  • ½ kiwi
  • 1 łyżka miodu
  • 2-3 świeże truskawki
  • Kilka listków mięty
  • Kilka kostek lodu

Zaparz herbatę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw do wystygnięcia, a gdy napar będzie miał temperaturę pokojową, dodaj miód oraz pokrojone w cząstki kiwi i truskawki. Wrzuć kostki lodu i ozdób listkami mięty.

Moc limonki

  • 1 torebka herbaty Lemon &Lime Twist Ahmad Tea London
  • ½ limonki
  • 40 ml wody gazowanej
  • Listki mięty
  • Kostki lodu
  • Cukier brązowy do smaku

Zalej herbatę 200 ml gorącej wody, pozostaw do ostygnięcia. Pokrój limonkę na cienkie plasterki. Wrzuć do szklanki, zalej herbatą i wodą gazowaną. Dodaj kostki lodu i udekoruj listkami mięty.

Więcej informacji znaleźć można na stronie www.ahmadtea.pl