britta_wafle_ryzowe

 

 

 

 

 

 

Powrót do szkoły wiąże się z wieloma przygotowaniami i zakupami. Jednym z dylematów są drugie śniadania ucznia oraz zdrowe przekąski, po które sięgnie na przerwie. Bardzo ważne jest, aby były to produkty pełnowartościowe i smaczne, dzięki czemu dziecko chętniej je zje. Marka Britta przychodzi z pomocą wszystkim mamom oferując pyszne, chrupiące wafle ryżowe, które spełnią wymagania każdego malucha oraz nastolatka.

 

Ryżowa przekąska

 

Wafle ryżowe powstają z ryżu (najczęściej z białego lub brązowego) poprzez poddanie ich działaniu wysokiej temperatury oraz ciśnienia. Taki proces sprawia, że ziarenka przyjmują znaną przez nas form – są chrupiące i pożywne. Marka Britta oferuje 3 smaki wafli ryżowych: naturalne, ze słonecznikiem oraz z solą morską. Wafle ryżowe marki Britta świetnie zastąpią tradycyjne pieczywo. Możemy spakować je uczniowi do pojemniczka w podstawowej formie suchej lub przygotowanych kanapek. Wystarczy posmarować je ulubionym serkiem lub schrupać z jogurtem. Wafle stanowią danie lekkie oraz niskokaloryczne. Ich długi termin przydatności do spożycia sprawia, że przechowywane w zamkniętym pojemniku pozostaną świeże przez długi czas.