oliwki_serpis_saszetka_bez_pestek

Popołudniowe podjadanie należy do tych niewielkich przyjemności, z których często bardzo trudno jest nam zrezygnować. Smakowity kąsek zazwyczaj umila nam czas spędzony z książką lub przed telewizorem, a także pozwala przetrwać długie godziny w pracy. Jeśli w trosce o zdrowie i zgrabną sylwetkę chcielibyśmy oduczyć się tego nawyku, warto zastanowić się po prostu nad zamianą ulubionego smakołyku na zdrowszy. Idealną alternatywą staną się soczyste, intensywne w smaku i pełne cennych kwasów tłuszczowych oraz witamin oliwki zielone, którymi zależnie od nastroju możemy delektować się w wersji tradycyjnej, bądź z wyrazistymi dodatkami.

Zielone pyszności

Oliwki zielone znane są jako apetyczny, dietetyczny, a także bardzo wartościowy specjał, który komponuje się z wieloma innymi dodatkami kulinarnymi oraz skutecznie zaspokaja apetyt, obfitując zarazem w wiele cennych dla zdrowia mikro- oraz makroelementów. Zamiana tradycyjnych, wysokokalorycznych zakąsek na miseczkę zielonych, jędrnych i soczystych oliwek przynieść może same korzyści tak dla naszego zdrowia, jak i podniebienia. Niemniej tym, co stanowi o wartości oliwek zielonych jest nie tylko sam smak, a bogactwo zawartych w nich składników odżywczych. Wprowadzając do codziennej diety ten niepozorny rarytas zapewnimy sobie dostęp do wpływających pozytywnie na układ sercowo-naczyniowy kwasów tłuszczowych. Ponadto chwila smakowej przyjemności dostarczy nam przy okazji dużej dawki kwasu oleinowego, chroniącego organizm przed powstawaniem komórek nowotworowych. Nieduże owoce drzewka oliwnego to także źródło witamin z grupy B, stojących na straży młodego wyglądu, a także witamin A, E oraz C, które wzmacniają naturalną odporność organizmu. Co więcej, zielone oliwki wspomagają trawienie, a także pomagają w walce z migreną.

Zamiana wysokokalorycznych smakołyków na garść zielonych oliwek nie musi również wcale oznaczać nudy, gdyż obecnie możemy wybierać pośród nieskończonych kombinacji smakowych. Przykładowo zamknięte w poręcznych saszetkach Oliwki marki Serpis dostępne są w aż sześciu wariantach – począwszy od tych pozbawionych dodatków, z pestkami lub bez, poprzez nadziewane papryką lub ostrym chili, a na wypełnionych nadzieniem anchoais, bądź cytrynową nutą skończywszy.

Z oliwkami marki Serpis podjadanie pomiędzy posiłkami już nigdy nie będzie powodem do wyrzutów sumienia, a stanie się jedynie źródłem przyjemności oraz zdrowia.

Po więcej informacji i śródziemnomorskich inspiracji zapraszamy na stronę internetową: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Oliwki zielone Manzanilla marki Serpis w saszetkach: z pestkami, bez pestek, nadziewane czerwoną papryką, anchois, cytryną lub chili

Cena rekomendowana: 3,99 zł

Firma Index Food powstała w 1988 r. Zajmuje się importem i dystrybucją markowych produktów spożywczych, a od 1997 r. jej misją stało się promowanie walorów zdrowotnych, kulinarnych oraz smakowych przede wszystkim kuchni śródziemnomorskiej. Wszystkie dystrybuowane produkty tworzą bogatą ofertę, dzięki której można stworzyć szereg dań charakterystycznych dla południa Europy.Index Food posiada w swej ofercie produkty takich marek jak: Olitalia, Valfrutta, DeCecco, Arrighi, Grand’Italia, Callipo, Ponti, Serpis, Limmi, Sunquick, Toblerone, Daim i Ricola, a także Cornyi Schwartau.

Index Food Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.

Jana III Sobieskiego 98

62-030 Luboń k. Poznania

tel. (61) 810 60 90

fax (61) 810 50 62

office@indexfood.pl

www.indexfood.pl