Pudding czekoladowy ze słodkim kajmakiem i chrupiącą posypką z prażonych orzechów arachidowych to doskonały deser zarówno na co dzień, jak i na wyjątkowe okazje jakimi są Dzień Babci i Dzień Dziadka.

Tradycyjny budyń w nowoczesnym wydaniu, przygotowany ot tak… prosto z serca będzie najpiękniejszymi… najsmaczniejszym podziękowaniem dla Dziadków za ich miłość i wsparcie w codziennych sytuacjach.

 

Pudding czekoladowy z kajmakiem i krokantem

 

Składniki:

  • 2 opakowania budyniu czekoladowego Pyszny Budyń Delecta
  • 10 herbatników
  • 300 ml gorącej wody
  • puszka kajmaku tradycyjnego Bakalland
  • 1 opakowanie posypki arachidowej Decorada Delecta

 

Sposób przygotowania:

  1. Przygotowuj ozdobne słoiczki, miseczki lub pucharki. Dno każdego naczynka wyłóż pokruszonymi herbatnikami.

 

  1. Przygotuj budyń według przepisu na opakowaniu, zalewając zawartość torebek 300 ml wrzątku i mieszając do momentu zgęstnienia. Do budyniu dodaj 2-3 łyżki kajmaku i mieszaj aż do połączenia się składników. Następnie podziel budyń na 4 części i wyłóż go na warstwie herbatników.

 

  1. Deser udekoruj warstwą masy kajmakowej i obfitą porcją krokantu z orzechów arachidowych. Podawaj na ciepło.

 

Smacznego!

 

Więcej przepisów na oryginalne wypieki i desery znajduje się na www.delektujemy.pl.