Bezglutenowe Masy do ciast HELIO to szybki, prosty, lecz przede wszystkim naturalny i zdrowy sposób na bożonarodzeniowe wypieki…

Linia Mas do ciast HELIO to świąteczne bestsellery marki i sprawdzone „przepisy“ na udane, bakaliowe wypieki- strucle, makowce, łazanki, kutie i inne desery. Jednak przede wszystkim to naturalne i bezpieczne, bo bezglutenowe produkty oznaczone symbolem Przekreślonego Kłosa, dlatego z powodzeniem mogą być stosowane u osob będących na specjalistycznych dietach.

Celiakia jest dziś jedną z najczęstszych nietolerancji pokarmowych człowieka. Szacuje się, że choruje na nią przynajmniej 1 na 100 osób, a częstość występowania celiakii ciągle wzrasta. Obecnie najwięcej przypadków tej choroby wykrywa się u osób w wieku od 30 do 50 lat, dwa razy częściej rozpoznawana jest u kobiet niż u mężczyzn[1]. Jedynym efektywnym sposobem leczenia celiakii, jak i osób z wykrytą nadwrażliwością na gluten jest przede wszystkim specjalistyczna dieta bezglutenowa, w której należy zwracać szczególną uwagę na naturalność i stopień przetworzenia produktów. Dlatego wyjątkowy skład bez konserwantów oraz potwierdzony brak zawartości glutenu czynią Masy do ciast HELIO pewnymi, sprawdzonymi pod kątem odpowiednich standardów produktami. Potwierdza to znak „Przekreślonego Kłosa“- symbol bezpiecznej żywności bezglutenowej na wszystkich opakowaniach mas do ciast HELIO, licencjonowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.

Makowa, krówkowa, orzechowa- wszystkie masy HELIO wytwarzane są według sprawdzonej, tradycyjnej receptury z surowców najwyższej jakości. Są naturalnie smaczne i gotowe do bezpośredniego spożycia, nie zwierają konserwantów, glutenu ani też tłuszczu palmowego, dlatego zostały docenione przez ekspertów rynku, zdobywając w ostatnich latach liczne prestiżowe nagrody, m.in. Medale Europejskie i Złote Laury Konsumenta.

[1] Na podstawie poradnika „Celiakia i dieta bezglutenowa“ pod redakcją: Grażyny Konińskiej, Anny Marczewskiej, Pauliny Sabak- Huzior i Małgorzaty Źródlak, wydanie XII, Warszawa 2017.