Nadchodzi magiczny, wyjątkowy okres w roku – czas spotkań w rodzinnym gronie przy wspólnym stole i delektowanie się świątecznymi przysmakami…

Pyszna strucla, pachnąca kutia, jedyne w swoim rodzaju pierogi z makiem czy tradycyjny kompot z suszonych owoców to bożonarodzeniowe potrawy, które najlepiej smakują, gdy przyrządzimy je samodzielnie! By jednak nie tracić czasu na wielogodzinne gotowanie, tylko cieszyć się z bliskimi magiczną atmosferą świąt, zapraszamy Was na kanał HELIO – bakaliowe klimaty!

Specjalnie dla Was firma HELIO przygotowała szybkie i proste przepisy z gotową, bezglutenową masą makową do ciast i pysznymi bakaliami HELIO, dzięki którym w zaledwie kilka minut wyczarujecie wspaniałe świąteczne przysmaki!

Szybki przepis na makaron z masą makową HELIO

Składniki:

masa makowa z bakaliami HELIO, makaron, migdały siekane HELIO, skórki pomarańczowe HELIO do dekoracji

Sposób przygotowania:

 

Szybki przepis na tradycyjne pierogi z masą makową

Składniki:

ciasto na pierogi: szczypta soli, 30 dkg mąki, jajko, gorąca woda, roztopione masło

farsz: masa makowa z bakaliami HELIO

dekoracja: orzechy włoskie HELIO

Sposób przygotowania:

 

Szybki przepis na wigilijny kompot z suszu i struclę z masą makową

Składniki na susz: Owoce suszone HELIO, wrzątek, dodatki – miód, cynamon, goździki

Składniki na struclę: gotowe ciasto francuskie, masa makowa z bakaliami HELIO, polewa i dekoracja HELIO, skórki pomarańczowe HELIO, jajko

Sposób przygotowania:

Po więcej inspiracji na szybkie i efektowne – świąteczne potrawy zapraszamy na kanał You Tube HELIO – Bakaliowe Klimaty

Już wkrótce podzielimy się z Wami kolejnymi pomysłami na udane wypieki z bakaliami HELIO !