Zielona herbata z dodatkiem jagód goji

Zima to czas, kiedy zwiększa się ryzyko przeziębień i infekcji. Aby zapobiec kilkudniowemu zwolnieniu tempa i konieczności spędzania czasu w łóżku z temperaturą, warto wzbogacić swoją dietę o składniki wzmacniające odporność. Wystarczy niewielka zmiana, by organizm lepiej funkcjonował w mroźne i krótkie dni.

Zielona herbata zyskała ostatnio bardzo dużą popularność. Nic dziwnego, gdyż ma wiele zdrowotnych właściwości. Japońscy naukowcy uważają, że regularne picie tego napoju wydłuża życie nawet o 3 lata i zmniejsza prawdopodobieństwo zachorowania na Alzheimera. Dodatkowo osoby, które systematycznie spożywają napar z liści herbaty chińskiej mają silniejszą odporność organizmu.

Małe i niepozorne jagody goji są kolejne na liście składników wzmacniających nasz układ immunologiczny. Azjatyckie owoce dodatkowo są bardzo bogate w witaminy z grupy A i C, dlatego dieta o nie wzbogacona pomaga w regulowaniu pracy serca, ciśnienia krwi i poziomu cholesterolu.

Zielona herbata z jagodami goji

  • Herbata zielona Green Tea Pure Ahmad Tea London
  • Garść jagód goji
  • 1 łyżka syropu malinowego (opcjonalnie)

Zalej torebkę herbaty Green Tea Pure Ahmad Tea London wodą o temperaturze około 90 stopni Celsjusza. Dodaj jagody goji i zaparzaj przez 8-10 min. Gdy owoce spęcznieją herbata jest gotowa do picia, jeśli jest za mało słodka możesz dodać łyżkę syropu malinowego.

Więcej informacji znaleźć można na stronie www.ahmadtea.pl