Nie zawiera glutenu, substancji konserwujących i zagęszczających oraz wzmiacniaczy smaku. Została przygotowana z ugotowanych i zmiksowanych świeżych buraczków ćwikłowych, marchwi oraz cebuli, a przyprawiona tymiankiem i czosnkiem. Gotowa do spożycia w kilka minut.

Jeden kubek zupy Marwit równa się trzem z pięciu dziennych porcji warzyw i owoców, jakie należy jeść, by zdrowo się rozwijać. Dostarcza organizmowi witaminy: B7, B9, B12, C, błonnik i cenne składniki mineralne.

Dzięki dodatkowi tymianku pachnie mocno, aromatycznie i ma delikatnie pikantny smak. Co jednak najważniejsze – poprawia pracę jelit, zwalcza niestrawność oraz wzdęcia.

 

Skład: burak 47%, woda, marchew 24%, czosnek 1%, sól, ocet jabłkowy, tymianek 0,1%, ziele angielskie, liść laurowy.

Pojemność: 500 ml

Wartości odżywcze w 100 ml zupy:

Wartość energetyczna: 110 kJ / 26 kcal

Tłuszcz: 0,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g

Węglowodany: 5,0 g, w tym cukry: 4,5 g

Błonnik: 1,9 g

Białko: 1 g

Sól: 0,9 g