Kapary w oleju OLE! To dodatek równie wykwintny, co uniwersalny. Prawdopodobnie trudno byłoby znaleźć warzywo, które z powodzeniem mogłoby je zastąpić, a nawet jeśli – wolelibyśmy tego nie robić. Nic tak dobrze nie podkreśla smaku ryb i sałatek, jak właśnie kapary. Idealnym uzupełnieniem tych dań jest również aromatyczna olejowa zalewa, którą
z powiedzeniem wykorzystamy do przygotowania sosów i dipów. Dzięki bogatej gamie smaków zarówno kaparów jak i zalewy, stworzysz dania godne największych mistrzów kulinarnych.

Oto trzy sposoby na wykorzystanie ich w Twojej kuchni.

Stek z tuńczyka – propozycja dla dwojga

 

Do przygotowania wykwintnej kolacji dla dwojga będziesz potrzebować: świeżego steku z tuńczyka
o grubości około 2 centymetrów, 2 łyżeczek oliwy z oliwek, szczyptę suszonego rozmarynu oraz świeżo zmielonego pieprzu i soli, a także małą cytrynę. Prym oczywiście będzie tu wiódł słoik Kaparów w oleju OLE! Co dalej? Zmieszaj wszystkie przyprawy z oliwą, tworząc marynatę,
a następnie posmaruj nią rybę dokładnie z każdej strony. Steki z tuńczyka najlepiej (i najzdrowiej) jest smażyć na patelni grillowej. Wystarczy mocno rozgrzać patelnię i grillować steki około półtorej minuty po każdej stronie. Podawać z plasterkami cytryny, ziemniakami i oczywiście Kaparami OLE!

 

 

 

 

Sałatka z tuńczykiem i jajkiem – propozycja rodzinna

 

Chcesz zaskoczyć całą rodzinę wyjątkową sałatką do obiadu? Do zielonej sałaty dodaj drobno pokrojone jajka, pomidory oraz kapary. Wszystko podaj z sosem przygotowanym na bazie zalewy
ze słoiczka OLE! Jak zrobić sos? Do oleju po kaparach dodaj odrobinę soli, pieprzu uraz ulubionych ziół. Proste? Teraz już tylko przygotuj się na przyjmowanie komplementów pod adresem Twojego kulinarnego talentu.

 

Warzywny apperitif – propozycja imprezowa

 

Kapary to dodatek na każdą okazję – także imprezy w gronie znajomych! Ta ekskluzywna przystawka zdobędzie serce każdego. Składa się na nią tylko kilka perfekcyjnie dobranych składników: na okrągły liść sałaty kładziemy krążek ananasa na niego cienki plasterek wędzonego łososia, a następnie
trzy kawałki małych szparagów. Na samym szczycie tej piramidy smaku kładziemy połówkę gotowanego jajka, łyżeczkę majonezu i kilka kaparów w oleju OLE!. Smacznego!

 

Kapary w oleju OLE!

Pojemność: 212 ml

Cena: ok 8 zł

www.wole-ole.pl