Cukier_trzcinowy_Demerara_nierafinowany_GoldPackMarka GoldPack w trosce o konsumentów poszerza dotychczasową ofertę środków słodzących. Teraz, dzięki większemu stopniu rozdrobnienia, nierafinowany cukier trzcinowy staje się jeszcze lepszym i zdrowszym produktem. Wszystko w trosce o dobre samopoczucie i zadowolenie wymagających klientów.

Drobna przyjemność

Cukier trzcinowy typu Demerara pochodzi ze słonecznej wyspy Mauritius, położonej na Oceanie Indyjskim. Sekretem jego wspaniałego smaku i bogatego aromatu jest trzcina cukrowa, która dojrzewa na niezwykle żyznych glebach tej wyspy. Cukier trzcinowy przez wieki stosowany był w medycynie ludowej i ziołolecznictwie, jako lek bakteriobójczy, przeciwbólowy i wykrztuśny. Dziś również uważany jest za jeden z najzdrowszych cukrów, a wszystko dzięki pomijaniu procesu oczyszczania, który pozbawia, chociażby cukier biały, najcenniejszych wartości odżywczych. Dzięki takiej metodzie produkcji zachowywane są wszystkie najważniejsze mikroelementy, tj. żelazo, potas, fosfor, wapń, mangan, cynk oraz magnez. W zwykłym białym cukrze przeciętna zawartość potasu to około 30ppm, podczas gdy w cukrze nierafinowanym sięga ona od 100-1200ppm. Cechą charakterystyczną cukru trzcinowego drobnego Demerara są złotobrązowe, drobne kryształki o delikatnym i wyrafinowanym miodowo-karmelowym smaku – świetnie pasującym w kombinacji z zapachem wanilii, cynamonu i orientalnych przypraw.

Rarytas wśród cukrów

Cukier trzcinowy drobny Demerara nierafinowany marki GoldPack różni się od zwykłego cukru trzcinowego przede wszystkim stopniem granulacji, umożliwiającym szybsze i dokładniejsze rozpuszczanie. To sprawia, że smak staje się jeszcze bardziej wyrazisty. Oprócz używania produktu do zwykłego słodzenia kawy czy herbaty, świetnie sprawdzi się przy pieczeniu różnego rodzaju ciast, a także w przygotowywaniu deserów czy koktajli. Jest też idealnym dodatkiem do wyrobu domowych lodów, konfitur i likierów. Jego różnorodne zastosowanie umożliwia przygotowanie pysznych potraw słodko-kwaśnych oraz sosów.

Cukier jest niezbędnym elementem składowym diety każdego człowieka, ponieważ obok roli energetycznej, pełni wiele innych istotnych funkcji w ustroju. Nowość w ofercie marki GoldPack –  Cukier trzcinowy drobny Demerara nierafinowany – dzięki unikatowym właściwościom stanie się niezbędnym wyposażeniem każdej nowoczesnej domowej kuchni. Ponadto, produkt dostępny jest w gramaturze 1000g, co pozwoli na swobodne korzystanie z jego walorów podczas pieczenia.

 

Cukier trzcinowy drobny Demerara nierafinowany marki GoldPack:

Gramatura: 1000g

Cena brutto: 9,99 PLN

 

————————————————————————————————————————————————

Firma VOG Polska Sp. z o.o.  powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

VOG Polska Sp. z o.o.

Przemysłowa 8

96-100 Skierniewice

www.vog.pl