Zawarta w sokach jabłkowym, ananasowym i pomarańczowym witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.

Poza dbaniem o odporność soki te zapewniają również prawidłowe funkcjonowanie naczyń krwionośnych, kości, zębów, chrząstek, dziąseł, skóry oraz układu nerwowego. Ponadto już jedna butelka soku pokrywa dzienne zapotrzebowanie na witaminę C.

Sam kolor żółty zaś wywołuje radość, dodaje energii, ciepła i pewności siebie oraz wspomaga pamięć. Pobudza również apetyt i… po prostu przyciąga wzrok!

Sok ananasowy

Pojemność: 250 ml

Skład: Świeży sok wyciśnięty z owoców ananasa, naturalnie mętny, niesłodzony, niewyprodukowany z koncentratu, niepasteryzowany.

Wartości odżywcze w 100 ml

  • Wartość energetyczna: 231 kJ / 55 kcal
  • Tłuszcz: 0,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,03 g
  • Węglowodany: 12,9 g, w tym cukry: 9,9 g
  • Białko: 0,4 g
  • Sól: 0 g

 

Sok jabłkowy

Pojemność: 250 ml

Skład: Surowy sok ze świeżo umytych jabłek. Naturalnie mętny, o naturalnej barwie, niepasteryzowany, niesłodzony.

Wartości odżywcze w 100 ml

  • Wartość energetyczna: 178 kJ / 42 kcal
  • Tłuszcz: 0 g
  • Węglowodany: 10,2 g, w tym cukry: 9,6 g
  • Białko: 0,2 g
  • Sól: 0,01 g

 

Sok pomarańczowy z cząstkami

Pojemność: 250 ml

Skład: Świeży sok wyciśnięty z owoców pomarańczy. Niewyprodukowany z koncentratu, bez dodatku wody, naturalnie mętny, o naturalnej barwie, niepasteryzowany, niesłodzony.

Wartości odżywcze w 100 ml

  • Wartość energetyczna: 198 kJ / 47 kcal
  • Tłuszcz: 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,03 g
  • Węglowodany: 10,1 g, w tym cukry: 9,9 g
  • Białko: 0,8 g
  • Sól: 0 g